side-area-logo
SÅHÄR TYCKER VI OM TMT

Varför vi tränar på TMT

Image
För nåt år sen blev jag medbjuden till TMT. Jag hade thaiboxats ett tag för längesen på en klubb i stan där det var rätt hård och tuff stämning. Sen fick jag barn och annat i livet kom emellan så jag gled ifrån boxningen helt. Men nu stod min kompis (numer tränar-Annika) där o ville ha med mig igen. Jag kände mig himla osäker, tänkte att mina thaiboxningsdagar var över, att jag inte var upplagd för det där tuffa klimatet (eller tuffa träningen) nå mer. Hursomhelst så gav jag med mig och följde med och det ångrar jag inte en sekund. På TMT fanns inget av det där kalla och hårda som jag mindes från förr. Stämningen är varm och hjärtlig och alla är med, och alla är välkomna. Stora som små, unga som gamla, tjejer och grabbar. Jag kände mig välkommen som jag var och fick göra det jag tycker är så himla roligt utan allt det där tuffa och råa.</p> <p>Så jag har valt att fortsätta träna på TMT av flera anledningar. Jag har aldrig varit speciellt bra på att just träna utan provat det mesta; sprungit, gymmat, dansat, spelat fotboll men mest tittat på klockan och längtat tills jag får gå hem och äta chips. Tack vare TMT är jag nu i mitt livs form bara för det är så himla roligt. Jag tycker verkligen att thaiboxning är det roligaste som finns. Och kanske det viktigaste; det är alltid roligt att gå till klubben för det är glad och kul stämning. Vi tränar jäkligt hårt och svetten lackar som av inget annat men det är inte på blodigt allvar. Och jag tror verkligen den där familjära stämningen är speciell för den här klubben. Och förstås, om man vill, kan man bli svinbra på thaiboxning.</p> <p>Med hjälp av TMT har jag pressat mig långt längre än jag trodde jag nånsin kunde. Och fått bevisat att jag klarar mycket mer än jag trodde (gått match -helt galet!). På TMT uppmuntras man att utmana sig själv o alla får göra det på sitt sätt efter sina förutsättningar.</p> <p>Sen har jag en liten hälsning till the ladies: Jag tycker att man ska prova thaiboxning på TMT för jag tror många kvinnor underskattar vad de själva kan, vilken styrka vi faktiskt har i oss om vi bestämmer oss och vågar ta i. Och här är det så himla härligt att just få ta i. Det bästa jag vet att sätta en spark så det smäller asbra i mitsen och mitshållaren flinar och vi både känner att -satan det där var hårt.
Lisa Parker

Image
Jag tränar på TMT för att mitt och klubbens focus är på just träningen. Vardagliga ateraljer, åsikter och meningsskiljaktigheter lämnas nämligen utanför lokalen.</p> <p>Det som gör TMT unikt är svårt att beskriva i korthet, men bröderna/huvudtränarnas andemening som även är klubbens slogan, glädje gemenskap och hård träning har satt sig hos de flesta medlemmar. Det sitter nästan i väggarna, o man känner det. Focus förblir därför på konsten och jag kan ha 100% närvaro i min träning eller i match.</p> <p>Är man nyfiken på kampsport så tycker jag definitivt att man skall provträna på TMT. Personligen tränade jag på tre ansedda kampsports kubbar i flera år, var av två Muay thai ställen. Sedan flyttade jag till TMT. I mitt tycke går det inte att jämföra upplevelsen man får på TMT med något annat. Denna måste testas på plats.
Jonathan ”Jay” Åman

Fighter 40 år. Svensk mästare -57 , 2018
Image
Jag tränar på TMT för att det är där eliten i thaiboxning är just nu och vi som är där här har jävligt roligt tillsammans trots att vi sliter hårt. Det finns heller inga ``hårdingar`` bland oss, vi är hårdingar i ringen och utanför är vi bara små barn som fortfarande skulle kunna leka i sandlådan men gör det på en matta istället, det gör TMT unikt o därför stannar jag också``</p> <p>Om man funderar på att börja så krävs endast 2 saker, att man vill lära sig thaiboxning och att man gillar att skratta med andra, då blir TMT ditt andra hem
Jonas Karlsson

22 år
Image
Jag kom till Tmt, för att jag ville prova någonting nytt. Jag visse inte var thaiboxning var innan jag steppade in i lokalen men redan efter några träningar var jag fast vid sporten och klubben. Det här är några av anledningarna:</p> <p>Jag tränar på Tmt för den hårda och lärorika träningen som ges. Att vi alla får utvecklas i vårat egna tempo och att tränarna vill se oss utvecklas och göra oss till det bästa vi kan bli! Gemenskapen på klubben, gör att även ifall man har en dålig dag så när man kommer in på klubben så blir man genast glad</p> <p>Vad som gör Tmt unikt skulle jag nog säga är gemenskapen på klubben och de engagerade tränarna, tränarna som gör allt för att man ska må bra på klubben och kunna bli den bästa versionen av sig själv. Ett exempel är min tränare han har ställt upp för mig extremt mycket, med grym träning och coaching. Att han tror på mig och att han vill se mig utvecklas. Vilket jag tycker är viktigt att en klubb har.<br /> Jag tycker det är väldigt unikt med klubben att jag inte bara är där för träningen utan även för människorna. Jag har träffat vänner för livet på klubben Vänner som har stöttat mig i vått & torrt! Alla människorna på klubben är som en stor familj och vi stöttar varandra. När någon har match till exempel kommer en majoritet dit för att stötta fightern.</p> <p>Om jag skulle beskriva tmt för någon som vill börja så skulle jag först och främst säga kör på! Du kommer få bra träning , flera gånger i veckan! Det är olika nya övningar på träningarna och bra variation. Tmt är en safe zone och man känner sig trygg där. Vi lämnar allting utanför lokalen och är där för att träna och att ha kul ! Tmt är som en stor familj och alla är mer än välkomna! Stämningen på klubben är alltid på topp!
Emily Thomsson

15 år / Tullinge